Är det en flytt på g?

Om det är så att du ska flytta och har katt, så gäller det att tänka till ett par varv extra. Katten märker ofta redan av att det är något på gång då du börjar packa det som ska packas. De kkan bli lite oroliga. Sedan kan det vara svårt för dem att anpassa sig till det nya hemmet eller bostaden direkt. Men det finns lite tips kring flytt med katt, som jag tänkte dela med mig av. Tipsar även om att du kan anlita flyttstäd Gävle, så slipper du göra det själv. 

Flytt med katt

På själva flyttdagen är det bra att sätta din katt i ett rum, innan bohag och annat bärs ut. Sovrummet är ofta bra. Ställ in kattbur, bädd, matskål, vattenskål och kattlåda i rummet samt se till att fönster är stängda. Sätt en lapp på dörren att katten finns där så att inte familj eller eventuell flyttfirma öppnar upp. När alla andra rum är tömda, gå in i sovrummet och ta in katten i transportburen och sedan sätta den i bilen. Sedan kan sovrumsmöblerna bäras ut. Nu kan flytten til nya bostaden göras.

När ni kommer fram, börja med att bära in möblerna till sovrummet, samt ta med katten dit. Gör rummet så redo det går och släpp ut katten där, tillsammans med kattbur, bädd, matskål, vattenskål och kattlåda.

När flytten är helt över, låt katten komma ut och utforska de övriga rummen. Men se till att alla dörrar ut och fönster är stängda. Om det är en utekatt, håll den inne de första två veckorna. 

1 Dec 2020