Skaffa en vattenfontän till katten

Något som alla kattägare bör ha, det är en vattenfontän till sina katter. Det är ett bra sätt att få katten att dricka tillräckligt mycket. På husdjursrevyn.se kan du jämföra olika modeller. Vattenbrist hos katter är rätt så vanligt. Vattenbrist kan leda till flera sjukdomar så det är viktigt att se till att katten man har får i sig så mycket vatten som den behöver. Ofta kan vattenbrist bero på att katten enbart får torrfoder. Blötmat ger annars mer vätska, men ges inte det så måste de få i sig vätskan genom att dricka mer vatten. 

Katter gillar rinnande vatten

Katter gillar att dricka vatten från färska rinnande källor, eftersom det signalerar att vattnet är rent och friskt. Du har säkert själv lagt märke till hur gärna katten dricker direkt ur vattenkranen. En lösning som hjälper katten att dricka mer vatten är en kattfontän. En stor fördel med en sådan är att vattnet hela tiden är färskt, då det inte står stilla som i en vanlig vattenskål. Men du måste ändå byta ut vattnet i fontänen regelbundet. Vattenfontänen behöver också regelbundet rengöras och filtret ska bytas. Många vattenfontäner är enkla att ta isär och möjliga att diska i diskmaskinen.

Vilken modell som passar din katt, det vet bara du. Det finns större modeller om du har många katter så väl som det finns mindre modeller om du bara har en katt. Det bästa är att jämföra olika modeller för att hitta rätt.

12 Jan 2021