Njuta av hudvård

Katter vet ju hur de ska ta hand om sig, de tvättar sig ofta. Även vi människor måste ta hand om oss på olika sätt. Jag försöker gå på hudvård Göteborg då jag kan. När jag inte går på hudvård på salong i Göteborg så gör jag egen hudvård hemma. Har köpt hem en del ansiktsmasker, krämer, och annat jag använder. Gör även egna krämer, delar med mig här av hur man gör.

Recept på ansiktsmask

Ansiktsmask 1: Honung och mandlar

För att bereda denna fina hemmagjorda exfoliant behöver du en matsked honung och två mandlar. Krossa mandlarna med en mortel tills du har fått ett väldigt fint pulver och blanda detta med honungen, lägg därefter till en tesked citronjuice. Applicera nätt på ditt ansikte i små masserande cirklar och låt det torka under 15 minuter. Skölj av med ljummet vatten.

Ansiktsmask 2: Frukt

Vissa frukter är idealiska för att återfukta din hud med tanke på dess höga innehåll av vatten. Använd exempelvis en mogen banan och gör en massa, som sedan appliceras mjukt på hela ditt ansikte och din hals. Vänta 15 minuter och skölj sedan av ansiktsmasken med kallt vatten för att aktivera blodcirkulationen.

Ansiktsmask 3: Yoghurt

Motverka rynkor med hemmagjorda ansiktsmasker med yoghurt. Blanda ett glas naturell yoghurt med en tesked fänkålsfrön tillsammans med löven från denna växt. Massan du tillreder måste vara homogen för att du ska kunna applicera den på ditt ansikte. Låt den ligga på under 20 minuter och skölj därefter av med ljummet vatten.

Våga testa

Våga testa att göra nån av dessa masker. Det är inte så svårt och rätt kul faktiskt att göra och det är mysigt att göra hudvård hemma med för den delen.

18 Jun 2019