Putsa fönster på bästa sätt

Putsa fönster kanske inte är det roligaste man kan göra, men ibland är det ändå ett måste. I fönsterbloggen finns det en del tips, om fönster, men jag tänkte tipsa er hur ni på bästa sätt kan putsa fönster utan att få ränder och annat. 

Hur du bäst putsar dina fönster

Du behöver ha detta när du ska putsa fönster:

  • Hink med varmt vatten
  • Diskmedel
  • Svamp eller trasa
  • Fönsterskrapa
  • Torr trasa som inte luddar, till exempel gamla handdukar

Du kanske reagerar över att det inte är med fönsterputsmedel, men det är så att dessa medel ofta är det som gör fönster flammiga! Ett tips är att inte putsa fönster när solen skiner, eftersom då torkar rutan fortare och då finns risken att du inte hinner skrapa klart innan fönstret torkat. Det kommer leda till ränder. Välj istället en mulen dag!

Om det finns stora fläckar, gnugga bort dem, sedan ska du doppa trasan eller svampen i vattnet och gnugga ut vattnet över rutan så att fönsterputsen hamnar överallt. 
Börja sedan från höger och dra med fönsterskrapan från toppen till botten av fönstret. Försök använda ett lagom hårt tryck. Sedan torkar ud av kanterna då det är så att det kan annars bli vattenränder.
Öppna fönstret och upprepa samma sak som iovan men på insidan. Den behöver inte nödvändigtvis rengöras vid varje fönsterputsning, men åtminstone någon gång per år är det klokt att göra en fullständig rengöring.

28 Jun 2018