Sugen på att ta semester

Jag åker inte jätteofta utomlands på semester, utan tar lite kortare resor i Sverige. Men häromdagen såg jag på ett tv-program som handlade om Sydamerika. Det var så intressant samt att det fick mig sugen på att resa till Sydamerika. Dels vill jag se Patagonien, men även Chile och påskön så klart!

Boka resa

När jag sökte resa Sydamerika på nätet hittade jag en sida, inca.se, som ett resbolag vid namn Inca Tours har. De erbjuder massor av resor just inom Sydamerika. Dels kan man kombinera olika resor, eller välja ett av länderna. Chile är det som lockar mest just nu tror jag, men även Peru, då de har fina incaruiner med mera. Men Chile, det verkar mest lockande då de har olika klimat i ett och samma land. Det är Atacamaöknen som är världens torraste öken och ligger i den norra delen. De centrala delarna av Chile har ett område som är bördigt och har ett medelhavsklimat. Här finns även huvudstaden Santiago de Chile. ÄOm man gillar att sola och bada så kan man bege sig ett par timmar utanför staden till Viña del Mar, som är en fantastisk badort. I södra delen av Chile finns det kargare områden, men även en otroligt vacker nationalpark. Inca.se har flera olika resor till Chile, så att man kan se lite av varje i detta land. Det lutar åt att faktiskt ta och boka mig en resa.

Katterna får bo på pensionat

De få gånger jag åker bort, så får även katterna semester, genom att bo på pensionat eller hos en kattvakt. Så det löser sig ju bra det med!

19 Feb 2018