Tips för dig som nyss skaffat katt

Har du precis skaffat en katt, eller är på gång att hämta hem en? Grattis säger jag då! Dock är det bra att få lite tips. Själv brukar jag leta tips på nätet, om allt mellan himmel och jord! Det är en bra källa till goda råd. Här i min blogg och i denna text, så tänkte jag att ge dig som nybliven kattägare lite tips.

Saker du bör tänka på för att din katt ska må bra


Det är bra att alltid använda en transportbur vid biltransporter. Det är det säkraste för både dig och katten. Så ska du hämta din katt du köpt, se till att redan ha köpt en sådan. Transportburar finns hos djuraffärer och stormarknader.


Ordna med klösbräda åt katten, för att undvika att den kommer att klösa på väggar och möbler. Det går att göra egna klösbrädor, men även köpa. Det finns även fina klätterställningar, som många katter uppskattar.


Se till att du göra alla vaccinationer. Du ska vaccinera katten mot kattpest och kattsnuva en gång per år. Kontakta din veterinär för mer information.

Du bör även se till att avmaska din katt regelbundet.Avmaskningsmedel finns receptfritt på Apotek. 

Aktivera din katt

Kattungen du tagit hem kan sakna syskon och sin mamma, och känna sig ensam om du inte har fler katter. Så se till att du leker med din katt och aktiverar den! Pingisbollar, tomma toarullar och skinnmöss är populära leksaker. Tänk bara på att en kattunge orkar bara korta stunder, den behöver även få sova mellan!

 

2 Mar 2018