Vart lämnar man katten när man åker på semester?

När man har katter (eller andra djur), så är det inte det enklaste att bara åka iväg på semester. Det gäller att hitta en plats för dem, att vara på, medan man själv är ute och åker. Jag brukar kolla djurbloggar för att se hur andra gör. Det verkar som att många väljer antingen kattvakt, eller pensionat. En del tar med sig dem och det funkar ju om man reser kortare bitar. Jag skulle aldrig ta med mina utomlands till exempel, men reser jag i Sverige så skulle jag överväga det.

Vad finns det för alternativ?

Ja det första alternativet, många väljer, är kattpensionat. Kontakta en kattklubb, de kan ofta ge anvisning på välrenommerade kattpensionat som har en hög standard för inkvartering och katternas skötsel. Ska man lämna hos en sån här så ska katten vara vaccinerad.

En annan sak en del gör är att skaffa kattvakt. Antingen att man lämnar sina katter hemma, nån matar dem två gånger om dagen, eller bor hos dig, eller så får katterna vara hemma hos den personen som är kattvakt. Själv anlitar jag oftast kattvakt, och då får mina katter bo hos personen i fråga. Ibland blir det jag lämnar på pensionat. Att lämna dem själva med bara ett eller två besök om dagen ska inte göras längre perioder. Att lämna dem helt själva, med mat och vatten, ska man INTE göra alls.

Boka i tid

Oavsett kattvakt eller pensionat är det bra att ordna upp med det i god tid innan man åker på semester, eller bokar sin resa, så att man vet att katten har en plats att vara på.

 

31 Jan 2018